dimecres, 9 de març del 2011

9 de març, visita a Hellesdon High School

Una de les coses que des de NILE havien planificat per a nosaltres era visita a una escola, cadascú en la seva especialitat,. Nosaltres hem anat 4 a la mateixa escola, la Rosa, en Marcel, en Joaquim i jo. Ens han ensenyat els laboratoris, els departaments de ciències i hem assistit a algunes classes. Hem pogut constatar que els nens van tots amb uniforme i que es porten extremadament bé, són tots educadíssims (hem assistit a alguna expulsió, però eren nens que feien el mínim del mínim del que fan els nostres bons alumnes), els professors  que hem vist ho tenen tot planificadíssim i a classe han donat feina als alumnes de tallar i engsanxar o consultar documents i escriure una ressenya o de preparar un powerpoint, o de fer una gràfica,... en general se'ls veia relaxadíssims.




 Les classes estan separades per nivells, els bons són més de 30 i els no tan bons són cap a 20; dins la mateixa classe els separen per taules de diferents nivells. A classe a més del teacher hi havia un alumne de CAP (training teacher) i una assistent, que és la persona que prepara les fotocòpies, el material, les safates de dissecció, etc. d'aquesta manera el professor ensenya i prou, no s'ha de preocupar de la infraestructura. L'horari és molt millor que el nostre: 1/2 hora de tutoria, 2 hores de classe, descans de 15', 2 hores més, dinar amb 45', una hora a la tarda i cap a casa!.




A part podríem parlar del sistema educatiu anglès, de la gestió del centre, contractació de professors, supervisió, salaris, etc... però tot és força complicat i jo no hi he aprofundit gaire. Només puc dir que ha estat una visita molt interessant i un dia molt profitós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada