dissabte, 16 d’abril del 2011

LES PLATGES DE NORFOLK

El Norfolk county  està a la costa Est d'East Anglia, per tant té tota la línia de costa al nord i a l'est de Norwich¡ i un xic a l'oest. Les platges són molt diverses, donada la geologia de la zona.
A Hunstanton hi ha un penyasegat espectacular, no per l'alçada, sinó pels colors; són materials cretacics carregats de fòssils i d'un gran interès geològic.





 Just darrera el penyasegat hi ha el contacte amb materials també cretacics però amb gran abundància de nòduls de sílex (Flintstone, d'aquí ve el nom dels Picapiedra en anglès: the Flintstones), molt utilitzats a l'Edat mitjana per a construcció. De fet la majoria de les cases i esglésies de molts pobles de Norfolk estan fetes amb sílex. A Norwich, que hi ha més de 600 esglésies, la majoria són de sílex







A la zona dels aiguamolls: Titchwell, Burham, Wells, Cley... on no hi ha còdols hi ha una sorra fina i plena de petxines, sobretot a la zona on les marees (Tides in English) pugen in baixen.
 Ja des de Cromer cap a l'est el terreny és terciari i la platja té una sorra ben diferent amb menys petxines i amb zones més turístiques, com ara Great Yarmouth.



That's all my friends!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada