dissabte, 21 d’agost del 2010

Assumpcio de la Verge, festa familiar a Archanes!

Diumenge, 15 d'agost

A casa de la Maria avui es un dia especial; la tradicio mana que veins i amics passin a saludar la persona que celebra el sant, aixi que a la casa hi ha pastis per a tothom i algunes begudes. La get ve, porta un regal, felicita, s'asseu, menja una estona i se' n va. Mira, fa gracia! De totes les persones que venen la mes entranyable i interessant es la Irina (que significa Pau, en grec); te ocdonta otto anys, ens parla en grec i ens beneix i ens llanca tot de desitjos de salut, pau, felicitat,...  que l' Alba trobi un bon marit, que jo conservi el meu, etc.

Despres de les visites anem una estona a la platja i despres al dinar familiar a cals pares de  la Maria, en Manolis i la Elena. Dinem sota un porxo davant d'un hort amb carbassons, melons, cebes, tomates i moltes parres amb raims. El menjar consisteix en una amanida amb formatges variats i un estofat de xai, bonissim! Per tot plegat no ens sentim lluny de casa, ens sentim molt mediterranis! Som  8 dinant i tornem a xerrar en 4 idiomes, tothom hi posa molta voluntat aixi que ens entenem perfectament.





















Havent dinat anem a fer la migdiada, pero es dificil dormi en una sauna... a mes aviat tornen a arribar amics i parents per a continuar el ritual de la celebracio.

Del dia d'avui em quedo amb la sensacio de semblanca entre la vida de la Maria i la meva, tot i que la nostra filosofia de la vida es absolutament diferent. Pero compartim nom, edat, professio, tipus de poble, casa de poble, pares vius i grans, un hort ple de verdures...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada