dimarts, 24 d’agost del 2010

Carreteres, cotxes i capelletes a Creta.

Agost 2010.

A Creta les carreteres són horroroses! Són estretes, l'asfalt està fet caldo, no hi ha ratlles ni al mig ni als marges i per això conduir esdeve un esport perillós. (ara estan construint algunes carreteres bones que travessen l'illa pels 4 costats, però ho fan tram per tram; et pots trobar  anant per una carretera bona, trobar un tros dolent, tornar a trobar-la bé i així anar fent). La gent, doncs, condueix pel mig, tothom va pel mig i quan els ve algú de cares toquen la bocina, criden i s'insulten! I si el conductor és de Creta automàticament diu: aquest és d'Atenes segur! ELs tenen una tírria, com nosaltres als xaves!
Hi ha forca accidents de cotxe, pel que ens han dit, tot i que nosaltres només en vam veure un, però no sol haver-hi víctimes mortals perquè no van gaire depressa. Cada vegada que hi ha un accident i no hi ha morts, l'accidentat o la seva família posen una capelleta arran de carretera (vam passar per un revolt tancat que n'hi havia 4 de seguides). Tambe hi ha gent que posa una capelleta davant de casa. Les capelles són molt variades, n'hi ha de llauna, però la majoria són de pedra; n'hi ha que són quadrades, però la majoria tenen arcs i absís i cúpules i de tot; n'hi ha de blanques, però moltes estan pintades... en fi que les capelletes a les carreteres formen part del paisatge de Creta.
Conduir a Creta pot ser, per tant, un esport de risc. A part d'això la gasolina a Creta es va apujar molt cap al novembre (com a tot Grècia) però es va tornar a apujar a finals de juliol principis d'agost: així dons hem vist la gasolina de 98 a 1'9 euros, la de 95 a 1'6 i el gasoil a 1'4 euros. Creta és ara la illa mes cara de Grècia!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada