dissabte, 12 de febrer del 2011

Dissabte, 12 de febrer, aiguamolls i ocells.

NWT Cley Marshes.

Ja m'ho havien dit que estàvem al millor lloc d'Anglaterra per a mirar ocells i la veritat és que avui n'hem vist molts! Els tres ocellaires del grup (estic molt contenta que entre 7 persones siguem 3 naturalistes) hem anat a passar el dia a la costa nordest de Norwich. Hem agafat un tren cap a Sheringham, via Cromer, un tren rural que ha tardat una hora per a fer uns 40 km. On ens ha deixat el tren hem agafat un bus que recorre tota la costa, hem baixat al cap d'uns 20 minuts a Cley Marshes; hi ha un centre d'interpretació i molts camps, aiguamolls amb canyissos i la platja vora el mar.


esperant el bus a Sheringham
Cap a les 12 ens hem posat a caminar, primer hem anat als agüaits i hem vist molt d'ànec: collverds, cullerots, xiulaires, xarxets, blanc, ... molts limícols: becs d'alena, becuts, xivitones, gambes roges, agulles,... fredelugues, gavines, daurades,... i moltíssimes oques vulgars i oques de collar! Una passada! hem caminat unes tres hores.






A la platja ens hem entretingut molt jugant amb els còdols de sílex, milers i milers de còdols ben arrodonits i tots exclusivament de sílex; hem jugat a trencar-los i convertir-los en eines... pim-pam-pam, anar trencant pedres,...també n'hem carregat unes quantes i després la motxilla pesava un piló!
A la tarda ha sortit el sol!


Còdols de sílex a la platja de Cley Marshes

 Després hem anat a dinar i agafar el bus de tornada. Cal tenir present que aquí el món s'atura entre 4 i 5, havíem d'agafar l'últim bus.
Després esperant el tren a Sheringham hem passejat una horeta, és un petit poble turístic que havia estat pescador (potse encara ho és), ens ha agradat. Entre pitus i flautes hem arribat a UEA cap a les 8, hem compartit experiències amb els companys i, apali, a dormir!

3 comentaris:

  1. Xon!!! veig que estàs en la teva salsa!!! He vist alguna foto molt xula i l'habitació estupenda!! Per cert, et fan el llit??? Sandra

    ResponElimina
  2. Ei!! estic fent proves per esbrinar com s'envien els coemntaris. Xao

    ResponElimina
  3. Hola Xon! Ho he aconseguit després de provar-ho altra vegada. com estàs? Vas triar aquest lloc d'anglaterra perquè sabies que hi ha ocells o es xurra? M'agraden molt tots els teus comentaris al blog. Fan venir ganes de fer una escapadeta d'aquest estil! Passat'ho super bé. Ja ens anirem parlant. Un petó. Mª Teresa

    ResponElimina